Vi filmar åt folket Sedan 1925

Hyra studio hos Igelkott Studios i Kungsängen

Igelkott Studios etablerar ny toppmodern studio.

 

Välkommen till en ny toppmodern film/fotostudio i Kungsängen/Upplands-Bro. 30 minuter från Stockholms city. Igelkott Studios kommer också vara den enda öppna studion i Norden som erbjuder regn inomhus.

 

Eric Hasso som sedan 10 år driver Igelkott Film, ligger bakom den nya studion som har designats utifrån intervjuer med etablerade filmarbetare, produktionsledare, skådespelare, fotografer, sminkörer och kostymörer.

 

“Vi har undersökt behoven i branschen och kommer att erbjuda en lyxig lokal för bilscensproduktioner inomhus med teknik så att det ser ut som utomhus direkt i kameran.

 

Det är bara att checka in med teamet och börja inspelningen” säger Eric

 

“Du kan till och med beställa vilket väder du vill ha” fortsätter Eric. “Vi har en egen lösning som gör att man kan spela in regnscener. ”

 

På övre plan ligger kontoret, där finns fem fullutrustade sminkstationer, tre loger med dusch och sängar. Ett kostymprovningsrum och ett stort öppet kök med konferens och matsal. Målet med designen har varit att det ska vara lätt och snabbt att komma igång att filma/fota allt ifrån djur till bilar.

 

“Vi på Filmregion Stockholm Mälardalen tycker att det är så kul att Igelkott Studios slår upp portarna. Eftersom det finns ett stort behov av fler studios i Stockholmsregionen så kan det här bli ett fint komplement. Igelkott Studios är en topputrustad studio”, säger Mia Uddgren, Filmregion Stockholm-Mälardalen

 

Inspirationen till att hitta nya lösningar för bra film och filmteknik kommer från, Erics farfar, den tysk/svenske filmaren och regissören Harry Hasso som startade sitt filmbolag 1925. Och för att sätta egen prägel på studion så kan gästerna gå omkring och se och läsa om den 100 år gamla filmsläkten som banade vägen för den studio som finns här idag.

 

Passionen för film lever vidare hos Eric Hasso för honom handlar det om hitta nya och gamla lösningar och sätta ihop de för en bättre produktionsupplevelse.

 

Läs mer på igelkottstudios.se

 

 

Studio 1/ Vitfonden 3x5m

Skickar formuläret…

Servern påträffade ett fel.

Formuläret togs emot.

Studion@igelkottfilm.se  -  0734016766