Vi filmar åt folket Sedan 1925

Norra Stockholms filmstudio

Igelkott Studios etablerar ny toppmodern studio i Norrort

 

Den 28 september 2017 invigdes en ny toppmodern film/fotostudio i Kungsängen/Upplands-Bro. 30 minuter från Stockholms city. Igelkott Studios kommer också vara den enda öppna studion i Norden som erbjuder regn inomhus.

 

Eric Hasso som sedan 10 år driver Igelkott Film, ligger bakom den nya studion som har designats utifrån intervjuer med etablerade filmarbetare, produktionsledare, skådespelare, fotografer, sminkörer och kostymörer.

 

“Vi har undersökt behoven i branschen och kommer att erbjuda en lyxig lokal för foto och filmproduktion. Det är bara att checka in med teamet och börja inspelningen” säger Eric

 

På bottenplan finns studion på 115 kvm, som är lättillgänglig via en carport på 4x4,5 och redo för white screen, green screen och digi screen. Digi screen är en egen lösning med projektorer för att digitalt förlänga kulisser på plats.

“Du kan till och med beställa vilket väder du vill ha” fortsätter Eric. “Vi jobbar på en egen lösning som gör att man kan spela in regnscener. Vi har redan tagit emot några produktioner, mitt i byggarbetet. Så vi vet att studion kommer att fungera riktigt bra”

 

På övre plan ligger kontoret, där finns fem fullutrustade sminkstationer, tre loger med dusch och sängar. Ett kostymprovningsrum med avdelning för patinering och ett stort öppet kök med konferens och matsal. Målet med designen har varit att det ska vara lätt och snabbt att komma igång att filma/fota allt ifrån djur till bilar.

 

“Vi på Filmregion Stockholm Mälardalen tycker att det är så kul att Igelkott Studios slår upp portarna. Eftersom det finns ett stort behov av fler studios i Stockholmsregionen så kan det här bli ett fint komplement. Igelkott Studios är en topputrustad studio”, säger Mia Uddgren, Filmregion Stockholm-Mälardalen

 

Inspirationen till att hitta nya lösningar för bra film och filmteknik kommer från, Erics farfar, den tysk/svenske filmaren och regissören Harry Hasso som startade sitt filmbolag 1925. Och för att sätta egen prägel på studion så kan gästerna gå omkring och se och läsa om den 100 år gamla filmsläkten som banade vägen för den studio som finns här idag.

 

 

Passionen för film lever vidare hos Eric Hasso för honom handlar det om hitta nya och gamla lösningar och sätta ihop de för en bättre produktionsupplevelse.

 

 

Skickar formuläret…

Servern påträffade ett fel.

Formuläret togs emot.